برگزاری سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در ۲۹ آبان ماه/ توسعه امر فرهنگی برای نودانشجویان
برگزاری سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در ۲۹ آبان ماه/ توسعه امر فرهنگی برای نودانشجویان
برگزاری سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در ۲۹ آبان ماه/ توسعه امر فرهنگی برای نودانشجویان
به گزارش اداره کل روابط عمومی جهاددانشگاهی، صبح روز دوشنبه (22 آبان ماه) نشست خبری سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با حضور دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی این نهاد و دکتر حامد علی اکبرزاده، رییس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی و خبرنگاران رسانه های مختلف برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی ضمن تبریک فرارسیدن هفته کتاب و کتابخوانی بیان کرد: این جلسه در راستای توجه به یک امر مهم فرهنگی یعنی کتاب و کتابخوانی برگزار میشود، چراکه کتاب و کتابخوانی سبب قرار گرفتن انسان ها در مسیر سعادت میشود و عامل مهمی برای فاصله گرفتن از شقاوت و جهل انسانی است.
دکتر کلانتر مهرجردی در ادامه اظهار کرد: تمام انسانها فقط یکبار زندگی میکنند و حیات برای دو بار در اختیار انسانها قرار نمیگیرد. انسانها در طول حیات خود، ابزارهای متعددی را به کار میگیرند و کتاب یکی از این ابزارها به حساب میآید. کتاب، فرصت زیست چندباره برای انسانها را فراهم میکند؛ به همین دلیل است که کتاب و کتابخوانی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
جهاددانشگاهی فعالیت های متعددی در حوزه مطالعه انجام داده است
دکتر کلانتر مهرجردی با بیان اینکه کتاب مانند آزمایشگاه است، اظهار کرد: کتاب را باید آزمایشگاه مکتوب دانست و همانگونه که آزمایشگاه برای علوم پایه اهمیت فراوانی دارد، کتاب هم میتواند در عرصه اجتماعی و سیاسی یک نقطه عطف و همانند آزمایشگاه برای علوم طبیعی باشد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک نهاد برخاسته از انقلاب است، افزود: با وجودی که اساسنامه این نهاد انقلابی طی ۳ مرحله تغییر کرده است، اما ترویج مطالعه همواره در کانون توجه جهاددانشگاهی قرار داشته و این نهاد همواره در حوزه نشر فعالیت کرده و فعالیتهای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی بیانگر اهمیت ماموریت این نهاد در حوزه مطالعه است، اما اقدامات جهاددانشگاهی در حوزه مطالعه محدود به برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی نمیشود و فعالیتهای متعددی توسط این نهاد انجام شده است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با بیان اینکه اگر بخواهیم کوله فرهنگی برای دانشجویان فراهم کنیم باید سهم نگارش علمی در میان دانشجویان را افزایش دهیم، گفت: موضوع افزایش سهیمه فرهنگی دانشجویان در دستور کار جهاددانشگاهی قرار گرفته است؛ به نحوی ما تغییر اساسنامه سازمان انتشارات جهاددانشگاهی را در دستور کار قرار دادیم. نه تنها اساسنامه تغییر کرد بلکه عنوان سازمان انتشارات جهاددانشگاهی نیز به عنوان «سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی» تغییر یافت. این موضوع حاکی از آن است که مساله این نهاد محدود به نشر آثار نیست بلکه ترویج مطالعه نیز در کانون توجه قرار دارد.
وی در ادامه گفت: امیدوارم که با کمک معاونتهای فرهنگی سایر ارگانها بتوانیم توسعه امر فرهنگی برای نودانشجویان را در دستور کار قرار دهیم. لزوم آشناسازی دانشجویان جدیدالورود با مهارت مطالعه و نگارش در دستور کار جهاددانشگاهی قرار دارد و اقدماتی در این زمینه شکل گرفته است.
29 آبان سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی برگزار می شود
در ادامه این نشست خبری، دکتر حامد علی اکبرزاده رییس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی و دبیر سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی گفت: این جشنواره قدیمیترین برنامه فرهنگی در حوزه کتاب دانشجویی است که برگزیدگان آن در دوره های گذشته، امروز از اساتید برجسته دانشگاههای کشور هستند.
وی با اعلام این خبر که سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی 29 آبان ماه از ساعت 9 صبح در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد، گفت: رمز موفقیت این جشنواره استمرار برگزاری و استفاده از افراد متخصص در تیم داوری است که امسال بیش از ۶۰ داور با این جشنواره همکاری داشتند.
رییس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی افزود: حامیان اصلی جشنواره جهاددانشگاهی و تا حدودی خانه کتاب هستند، اما متاسفانه مجموعههای دیگر حمایت و همراهی خوبی در این رابطه نداشتند.
دکتر علی اکبرزاده با بیان اینکه آثار امسال در شش بخش ارسال شده است، تصریح کرد: از اسفند ماه پذیرش آثار آغاز شد که در این جشنواره از سه ناشر برتر و اساتید برتر در حوزه نشر کتاب تقدیر میشود. همچنین امسال بخش تقدیر از استاد خادم کتاب را داریم که در حوزه ترویج نشر خدمت ویژه داشتند و در این بخش از حجت الاسلام محمود مرعشی نجفی به عنوان خادم کتاب تجلیل میشود.
وی در ادامه گفت: امسال ۵۵۴ اثر توسط دبیرخانه جشنواره دریافت شده که ۳۰۱ اثر آن در گروه علوم انسانی، ۲۷ اثر گروه هنر و معماری، کشاورزی و منابع طبیعی ۲۶ اثر، علوم پیابه 25 اثر و فنی و مهندسی 45 اثر بوده است. همچنین امسال با توجه به شعار سال دو بخش ویژه ادبیات و پیشرفت و اقتصاد دانش بنیان را داریم که در بخش اقتصاد دانش بنیان 22 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
دبیر سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی یادآور شد: 53 درصد از مجموع آثار دریافتی اختصاص به آثار تألیفی دارد و 47 درصد آثار نیز بمربوط به بخش ترجمه است. همچنین 63 درصد دانشجویان شرکت کننده در این جشنواره مربوط به دانشگاه های دولتی کشور و مابقی به دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه ها تعلق دارند.
دکتر علی اکبرزاده با بیان اینکه 69 درصد از شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره را آقایان تشکیل داده اند، بیان کرد: بانوان نیز 31 درصد از شرکت کنندگان جشنواره را تشکیل می دهند که تعداد آقایان نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. همچنین ۶۹ درصد دانشجویان کارشناسی و ۲۹ درصد دانشجویان ارشد و ۸ درصد دانشجویان دکتری آثار خود را ارسال کرده اند.
وی افزود: در جشنواره سی ام از بهترین مولفانی که کتاب و آثار خود را در جهاددانشگاهی و یا مجموعه نشر این نهاد منتشر کرده اند نیز تجلیل خواهد شد و میزبان دانشجویان از اقصی نقاط کشور خواهیم بود که در پایان نیز از مراکز فرهنگی تهران و طرح های فناورانه جهاددانشگاهی بازدید خواهند کرد. همچنین در استان ها نیز برنامه هایی را در همین راستا خواهیم داشت.
دبیر سیامین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با بیان اینکه برخی از ناشران برای برگزاری این جشنواره به ما کمک کردهاند، گفت: ۳ ناشر برتر در اختتامیه این رویداد فرهنگی تجلیل میشوند.
دکتر اکبرزاده ضمن اشاره به اینکه برنامههای متعددی در دستور کار قرار دارد که در استانهای مختلف کشور اجرا میشود، اظهار کرد: اجرای پویش اهدای کتاب، یکی از برنامههای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی به حساب میآید. ما در این پویش درنظر داریم که کتابهای کمکدرسی دانشجویان که مربوط به دوران تحصیلات پیش از دانشگاه میشود را به مناطق محروم اهدا کنیم. در این راستا پویش اهدای کتاب در استان لرستان اجرا میشود.
وی در ادامه گفت: برنامههای متعددی مانند رونمایی از کتاب، تجلیل از استادان، برگزاری نمایشگاه کتاب در سایر استانهای کشور اجرا میشود. این در حالی است که بودجه اجرای برنامههای فرهنگی در کشور کم است و سهم بودجه برنامههای فرهنگی جهاد دانشگاهی در مقایسه با دیگر سازمانها بسیار کم است در حالی که این نهاد دست به اجرای برنامههای متعددی میزند.
رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی با بیان اینکه به منظور ارائه امتیاز به برندگان کتاب سال دانشجویی با بنیاد ملی نخبگان در حال رایزنی هستیم، گفت: برندگان این رویداد فرهنگی مشمول امتیازهای بنیاد ملی نخبگان میشوند. این موضوع در حال نهایی شدن است و نتایج اعلام میشود.
دکتر علیاکبرزاده درباره برنامههای آتی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی گفت: اجرای برنامه «باشگاه مطالعه» در ۱۰ دانشگاه را در دستور کار قرار دادهایم که فراخوان آن به زودی اعلام میشود. در نظر داریم جلسات این باشگاه به صورت هفتهای برگزار شود. همچنین «مدرسه نویسندگی» را از آذر ماه سال جاری برگزار میکنیم. «ترویج گفتمان علم ۳ دقیقهای» از دیگر برنامههای ما به حساب میآید که در راستای اجرای شیوه جدید مسابقات «کتاب ۳ دقیقهای» و «پایاننامه ۳ دقیقهای» است.
در پایان این نشست خبری که در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، دکتر کلانتر مهرجردی و دکتر علی اکبرزاده به سوالات خبرنگاران در رابطه با سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی پاسخ دادند.
نظر شما :